top of page
IMG_2903_pop.jpg

Kaj videti

»To je nov svet. To je paradiž«,

je vzkliknil Luka Čeč ob odkritju Postojnske jame davnega leta 1818. In od takrat smo postali del svetovnih čudes.

01 Postojnska jama_014_Iztok Medja.jpg

Park Postojnska jama

V parku Postojnske jame si lahko poleg svetovno znane Postojnske jame ogledate tudi Razstavo EXPO Postojnska jama kras ter Proteusovo jamo z Vivarijem. Vsekakor pa ne smete izpustiti obiska dveh izjemnih jam – Pivke in Črne jame.

Več.

Photo 09-05-2020, 11 51 24_edited.jpg

Predjama

Znamenita legenda o Erazmu Predjamskemu, naj vam bo popotnica ob obisku Predjamskega gradu. Tako bo ogled gradu zagotovo še bolj mističen in zanimiv. Že poznate vse skrivnosti Jame pod Predjamskim gradom in možnosti, ki jih tam lahko doživite? Ob povratku iz gradu ne pozabite obiskati bogate muzejske zbirke »Pri stari dami«.

Več.

Planinsko polje_foto_Aleš Komovec (6).jp

Planinsko polje

Edinstvena kraška pokrajina, ki vedno znova razodeva svoje čare. Na robu polja stoji Ravbarjev stolp, edini ostanek Malega gradu iz 14. stoletja, ter ruševine nekoč mogočnega baročnega gradu Hošperk (Haasberg). Morda samo namig za prihodnji enodneven izlet: Planinska jama, ena najzanimivejših in največjih vodnih jam v Sloveniji, v kateri domuje ''malo morje'' človeških ribic.

Več.

IMG_0544.JPG

Notranjski muzej Postojna

V Postojni kot svetovni zibelki krasoslovja se nahaja Notranjski muzej Postojna s stalno razstavo Muzej krasa, ki je najbolj celovita razstava o krasu v Evropi. Ste že slišali za srednjeveški zaklad, ki je bil najden v Predjamskem gradu? Naj vam namignemo, da je to pravi kraj, kjer ga lahko poiščete. Zagotovo vas bo navdušila tudi bogata zbirka okostij ledenodobnih živali ter ogled jamskih živali pod mikroskopi.

Več.

bottom of page