top of page
Foto Aleš Petrič (69).jpg

Kaj početi

Pri nas lahko odkrivate legende in uživate v različnih aktivnostih pod in nad zemljo, v vodi in v zraku.

Muharjenje Unica_foto_arhiv Zelenega krasa.JPG

Muharjenje na reki Unici

Reka Unica vijuga po edinstvenem Planinskem polju in je najbolj znana kraška reka, ki je zaradi svoje prečudovite okolice in z življenjem polne rečne struge znana tudi preko slovenskih meja. Zaradi kraških tal, ki so bogata s hranili so ribe v reki zdrave in močne, dosegajo nadpovprečne dolžine in so zato pravi izziv za ribiče. V naši nastanitvi vam ponujamo praktične nasvete, vodenje in organizacijo muharjenja, saj smo tudi sami člani ribiške družine.

Več.

PRIPOROČAMO

_MG_4429.jpg

Kolesarstvo

Odkrivajte skrivnosti srednjeveških vitezov, njihovih zgodb in legend. Navdušili vas bodo mogočni in odmaknjeni gradovi ter dvorci na poti. Katero kolesarsko pot boste izbrali? Začutite utrip razgibane kraške pokrajine ''na prepihu'', polno bogate zgodovine in svetovno znanih znamenitosti ter neokrnjene narave.

Več.

Foto Aleš Petrič (73).jpg

Pohodništvo

​Postojnska občina je pravo malo bogastvo hribov, gora, gričev in raznih pohodnih ter učnih poti. Pohodniki se vedno znova radi vračajo po nove izkušnje in čudovite razglede, ki se jim kot nagrada ponujajo ob osvojenih vrhovih.

 

Več.

Blatnik_Masun_2019.JPG

Opazovanje medveda

Rjavega medveda (Ursus arctos), žival, ki nas navdaja z občudovanjem in strahospoštovanjem, lahko v spremstvu vodnika varno opazujete v njegovem naravnem okolju. Izkušen lovec vas popelje na gozdne avanture, kjer boste spoznali življenjski prostor največje zveri slovenski gozdov in druge gozdne živali.

Več.

video2go.jpg

Jahanje

Grad Prestranek, nekdanja podružnica kobilarne Lipica, ima eno največjih in najstarejših pokritih jahalnic v Sloveniji ter največjo šolo jahanja na islandskih konjih v Sloveniji. Ponujajo možnost individualnega in/ali terenskega jahanja na islandskih konjih, počitniške jahalne tabore, šolo jahanja, terapijo s pomočjo konja in še mnogo drugega.

Več.

Opazovanje_medveda_foto_Ivan Simcic_20.J

Trekingi

Čudovita narava in podzemni svet, ki krasita našo pokrajino vam ponujata enkratne možnostii za sproščanje in preživljanje prostega časa v naravi. Podate se lahko na treking po gozdovih, ljubiteljem jam pa priporočamo jamski treking.

Več.

bottom of page